Fotografiranje apartmana – uloga kvalitetne fotografije u promociji apartmana

Fotografija kuće za odmor, www.crofoto.comInternet je uvelike promijenio način na koji promoviramo svoje proizvode i usluge. Kada je riječ o apartmanima, fotografiranje apartmana od strane profesionalnog fotografa postalo je neizostavan preduvjet za uspješnu promociju. U nastavku teksta objasnili smo i zašto!

Profesionalno fotografiranje apartmana – istaknite se u moru jednakih

Internet nam je otvorio neke nove komunikacijske kanale i dao priliku da o svojim proizvodima/uslugama ispričamo priču na način koji nam nije bio dostupan do sada. Svatko danas može, na primjer, napraviti Facebook stranicu i naučiti kako kreirati Facebook oglase te tako doći do ljudi do kojih inače neće doći ili barem ne po tako povoljnoj cijeni.

I dok je s jedne strane ovo itekako dobro i pozitivno za iznajmljivače, s druge se strane ti isti iznajmljivači mogu naći pomalo izgubljenima u moru drugih iznajmljivača koji su također prihvatili nove tehnologije i oglašavaju na isti način.

Dakle, konkurencija je sve više i zapravo se sve teže istaknuti na tržištu. To nam može poći za rukom jedino ako konstantno ulažemo u kvalitetu, ako ostanemo autentični i ako znamo na pravi način ispričati svoju priču. Ako ste vlasnik apartmana, nema boljeg načina da započnete tu priču već s kvalitetnim fotografiranjem apartmana!

Današnji gosti zahtjevniji su od gostiju prije 20 godina i kada se na internetu traži idealan prostor za odmor, najviše će pozornost posvetiti upravo fotografijama. One će biti prvo mjesto susreta na kojem se treba predstaviti u najboljem svjetlu jer će tome ovisiti nastavak puta. Zainteresiranost gosta tu ili prestaje ili raste.

Dakle, pazite da prilikom promocije apartmana ne ostanete potopljeni u moru istih.

Neke promotivne aktivnosti možda i možete odraditi sami ili vam ih netko može odraditi za simboličan iznos, ali neke biste svakako trebali prepustiti stručnjacima. Fotografiranje apartmana nipošto ne bi trebalo biti nešto na čemu ćete štedjeti jer takva vas štednja itekako može koštati.

Fotografija terase, bijela sjedeca garnitura, plavi jastuci, jacuzzi, www.crofoto.comŠto fotografije apartmana govore o vama kao iznajmljivaču?

Da bi promocija bila uspješna, unaprijed trebate razmišljati o nekoliko bitnih elemenata:

• ciljna skupina gostiju – definirajte kakve goste želite (znate kako se kaže – kada ste za sve, vjerojatno niste za koga);
• način komunikacije – uskladite ga s ciljnom skupinom gostiju, govorite njihovim jezikom i stilom;
• komunikacijski kanali – koristite one komunikacijske kanale koji koriste ciljnu skupinu gostiju.

Komunikacija je, dakle, iznimno bitan pojam u cijeloj priči o promociji, au slučaju promocije apartmana upravo je fotografija najvažniji komunikacijski element s kojim ne treba riskirati iz razloga koje smo već objasnili.

Fotografije će o vašem apartmanu i vama kao vlasniku potencijalnih gostiju reći puno više nego što biste na prvu pomislili.

Fotografije govore o vama kao vlasniku apartmana. Pažnja koju posvećujete fotografiranju apartmana govori ponešto i o pažnji koju posvećuje samom apartmanu, kao i gostima koji u njemu borave, o čemu smo već pisali iu tekstu o fotografiranju hotela. Neka kvalitetne fotografije budu odraz kvalitete koju nudite u samom uslužnom procesu.

Fotografije govore o vašem apartmanu. Loše fotografije mogu oduzeti vaš prostor “ono nešto”, mogu ga učiniti nevidljivim u moru drugih ponuda ili čak odbojnim u odnosu na ostale ponude.

Fotografije govore i o gostima kakve želite ugostiti u svom apartmanu. Neka onda ne budu odraz nemarnosti!

Fotografija dnevnog boravka s pogledom na terasu na kojoj je jacuzzi, apartman za iznajmljivanje-www.crofoto.com

Neka iduća sezona bude vaša najbolja sezona!

Možemo slobodno reći da je upravo fotografiranje apartmana najvažniji korak prije same promocije apartmana jer bez kvalitetne fotografije sve ostalo može lako pasti u vodu.

Uložite u profesionalno fotografiranje i budite sigurni da će iduća sezona biti vaša najbolja sezona!

 

Ispunite kviz

Niste sigurni da li je fotografija vašeg apartmana dovoljno kvalitetna?
Želite li procjenu kvalitete (analizu) fotografije vašeg apartmana- ISPUNITE KVIZ!

KVIZ

Upoznajte uslugu fotografiranja apartmana

Za što veći postotak rezervacije apartmana neophodno je da ga oglašavate sa profesionalnim fotografijama.

SAZNAJ VIŠE...

Kontakt

Nazovite, pišite, odgovaramo na svaki upit..

KONTAKTIRAJTE NAS...