Što za vaš brend i poslovanje znači profesionalno fotografiranje proizvoda?

Za početak, osvrnimo se na određene statistike koje će biti dobar uvod u pojašnjenje onoga što profesionalno fotografiranje proizvoda može značiti za vaš brend i vaše poslovanje!

Naime, studije su pokazale da ljudi zapamte 80 % onoga što vide, a tek 20 % onoga što pročitaju. Također, pokazalo se da oko 75 % online kupaca fotografije proizvoda ocjenjuje kao elemente koji imaju izniman utjecaj na donošenje odluke o kupnji, dok polovica njih fotografije proizvoda smatra vrjednijima od opisa, ocjena i recenzija.

Ako ovome dodamo i tvrdnje znanstvenika da je potrebno samo 50 milisekundi za stvaranje prve impresije o onome što se vidi, onda je jasno koje poteze treba povući!

Ti potezi definitivno uključuju i profesionalno fotografiranje proizvoda bez kojeg u današnjem svijetu nema uspjeha u promociji i prodaji, pogotovo ako se one odvijaju putem interneta.

Percipirana vrijednost proizvoda – kakvu vrijednost komunicirate fotografijama svojih proizvoda?

Možete imati proizvod vrhunske kvalitete, no ako njegovu vrijednost ne znate na pravi način iskomunicirati, uspjeh će izostati. Nema zapravo goreg poslovnog scenarija od toga – da pored kvalitetnog proizvoda izostane kvalitetna prezentacija istoga.

O prezentaciji vašeg proizvoda ovisi njegova percipirana vrijednost, tj. ono kako ga potencijalni kupci doživljavaju kada ga vide. Ima li kupac dojam da kupuje nešto kvalitetno kad vidi fotografije vaših proizvoda? Ili zbog loših fotografija počne sumnjati u kvalitetu onoga što nudite?

Primjerice, ako ste puno uložili u kvalitetu svojih proizvoda, a imate lošu e-trgovinu s lošim fotografijama proizvoda, prodaja će biti slaba ili nikakva. Zašto? Zato što ne komunicirate na pravi način vrijednost koju imaju vaši proizvodi. Upravo su fotografije ovdje najvažniji komunikacijski element.

Profesionalno fotografiranje proizvoda – uvjet bez kojeg ne ide u digitalnom svijetu

U današnjem svijetu kojim vlada internet jako puno toga ovisi upravo o vizualnoj prezentaciji proizvoda, pogotovo vlasnicima e-trgovina. Njihovo je poslovanje osuđeno na propast ako ne ulože u kvalitetne fotografije, tj. ako kvalitetno ne iskomuniciraju vrijednost svojih proizvoda.

Dakako, bez kvalitete proizvoda ne ide i to je prvo čemu se treba posvetiti. No činjenica je da će kvaliteta biti uzaludna ako ju neće percipirati određeni broj ljudi.

Profesionalne fotografije iznimno su važne za gradnju i učvršćivanje brenda na tržištu, te za gradnju povjerenja. One će istaknuti vaš brend među konkurencijom, pomoći vam da izgradite prepoznatljivost, da ostavite dobar prvi dojam i ostanete zapamćeni.

Ako ste vlasnik e-trgovine, ne zaboravite da jedna fotografija treba djelovati na sva čovjekova osjetila. S obzirom na to da online kupci ne mogu opipati ili pomirisati vaše proizvode, fotografija treba dočarati ono što kupci žele iskusiti prije donošenja same odluke o kupnji. Tu vrstu ‘čarolije’ može postići samo profesionalni fotograf.

Profesionalno fotografiranje proizvoda nikada nije samo dokumentiranje njegovog oblika, dimenzija i sl. To je prenošenje osjećaja, doživljaja, osjeta. Kvalitetna fotografija dočarat će kupcu na koji će se način taj proizvod uklopiti u njegov život, kakva će mu iskustva dati, kakav osjećaj itd.

Što su kvalitetnije fotografije, to će i percipirana vrijednost proizvoda biti veća, kao i vrijednost samog brenda.

Dakle, budite svoji, držite do kvalitete, držite do kvalitetne prezentacije proizvoda i uspjeh neće izostati!

fotografiranje proizvoda-rebel-gin-maraska

Upoznajte uslugu fotografiranja proizvoda

Možete imati proizvod vrhunske kvalitete, no ako njegovu vrijednost ne znate na pravi način iskomunicirati, uspjeh će izostati.

USLUGA

Kontakt

Nazovite, pišite, dogovorite sastanak, odgovaramo na svaki upit..

KONTAKTIRAJTE NAS...